Nappflaskor - Massor med nappflaskor

Använda en nappflaska

Nappflaskan olika delar

Det finns många anledningar till att man använder nappflaska till sina barn. Ibland tvingas man använda nappflaskan men oftast gör man det frivilligt.

Det är dock alltid viktigt att välja en nappflaska som inte är skadlig för ert barn genom att den utsöndrar gifter och cancerframkallande ämnen.

Nappflaska med bröstmjölk

Nappflaskan olika delar

När babyn är liten och mamman måste vara borta en längre stund kan det vara bra att mjölka ur brösten med en bröstpump och frysa in denna bröstmjölk i små portionsförpackningar. Mjölken tas sedan fram en stund innan barnet ska få den så att den tinar.

Därefter värms den försiktigt upp till 37°C och sedan får barnen dricka modersmjölken från en hygienisk nappflaska som pappan eller någon annan håller i.

Nappflaska för modersmjölksersättning

Nappflaskan olika delar

Det är inte ovanligt att mjölken inte räcker till, moderna har fått mjölkstockning eller att barnet har svårt för att amma. Då finns det modersmjölkersättning, MME, som man kan använda sig av tillsammans med nappflaskan.

Det finns väldigt många olika sorters modersmjölkersättning att välja på men ni kan allt läsa på en del tester om MME innan ni bestämmer er.

Nappflaskor för välling

Nappflaskan olika delar

Ortast används nappflaskorna för att ge barnet välling. Detta kan pågå att barn dricker välling någon gång om dagen under hela dagis ända upp i skolåldern.

Fördelen med välling är ett det går snabbt att tillaga, det är lätt för barnet att dricka den och man kan som förälder lätt ser hur mycket barnet fått i sig av vällingen.

Nappflaskor märks i blöjan

Ofta när barnet börjar dricka välling ur en nappflaska kan detta märkas på att konsistensen och färgen i blöjan förändras. Man kan också märka om barnet inte tål vällingen. Om mycket av barnets näring kommer av välling kan det också bli så att bajset blir väldigt löst.

Hitta de bästa nappflaskorna


Massor med viktigt om nappflaskor

Ifall du väl lära dig mer om en nappflaska och få rekommendationer på bra nappflaskor finns det mer att läsa om bröstpumpar, dinappar och nappflaskorna nedan.Meny - Nappflaskor
Till förstasidan på www.nappflaskor.se Högst upp på sidan om nappflaskor Längst ned på sidan om nappflaskor
Bästa Tester Använda Nyheter